Reizen

Mijn 3de weekend

In het weekend staan er altijd toffe dingen op het programma. Dit weekend bleef het vrij beperkt maar vervelen doe ik me hier zeker niet!

Zaterdag 06/08/2016

Net zoals vorig weekend zijn Lila en Elena naar de voetbaltraining gegaan. Deze keer ben ik niet meegegaan. Erg vond ik dit niet want het heeft volgens mij nog nooit zo hard geregend als zaterdagochtend. Als ‘toeschouwer’ moet je er namelijk net zoals de spelers buiten staan. Je kan je nergens gaan schuilen en dat valt best tegen wanneer het regent. Toen ze terug kwamen van de voetbaltraining maakten we ons klaar om te gaan zwemmen. Het zwembad is een kwartiertje rijden met de auto. In dit zwembad hebben Lila en Elena ook zwemles elke woensdag. Het is best een groot zwembad. Ze hebben er een glijbaan, een golfbad, een olympisch zwembad, een duikbad, kleine zwembadjes voor de allerkleinsten en een stuk of 6 jacuzzi’s. We hebben ons eerst heel erg geamuseerd in het golfbad maar zijn dan overgegaan naar de glijbaan. Nadat we ook daar genoeg van hadden zijn we naar het duikbad gegaan. Dit is een zeer diep bad. Hier heb je dus springplanken op verschillende hoogtes. Ze waren niet allemaal open want als je onervaren bent is springen van een plank van 8 meter hoog soms gevaarlijk. De tijd gaat snel voorbij als je je amuseert, het werd dan ook tijd om huiswaarts te keren.

ZONDAG 07/08/2016

Ik stond vanochtend op met een brede glimlach. Ik had me namelijk ingeschreven voor een wandeling te paard. Echt vanzelfsprekend verliep de inschrijving niet. We hadden enkele probleempjes maar uiteindelijk is het toch goed gekomen šŸ™‚ . De wandeling ging door op Muriwai Beach wat ongeveer 45 minuten rijden is. Het begon om 10:30. We kregen allemaal een paardje toegewezen. Ik kreeg Brenda. Brenda is niet de gemakkelijkste van de hoop heb ik achteraf gemerkt. Ze rijdt het liefst op kop maar aangezien ik de weg niet ken werd ik tweede geplaatst. Ze vind het ook uiterst vervelend als andere paardjes te dicht in haar buurt komen. Dit laat ze de rest ook weten met een klein bokje. Dit bokje heeft ze meer dan een keer herhaalt, maar erg vond ik dit totaal niet. We begonnen onze rit op het strand. We hadden heel veel geluk met het weer! Op een bepaald punt werd de groep (van 9) gesplitst. De ervaren ruiters gingen verder op het strand galopperen terwijl de onervaren afsloegen en gewoon verder wandelden. Dit was echt heel leuk. Ongeveer in de helft trokken we het bos in. Het was echt prachtig. We wandelden langs paden die aan weerszijden begroeid waren met palmbomen, dennenbomen en bamboes van wel 3 meter hoog. Als ik niemand voor mij had zou ik zelfs niet weten waar het padje is aangezien de takken van de bomen steeds in de weg hingen. 🌲🌴. Ook in het bos hebben we wat gegaloppeerd. Op een gegeven moment moesten we een kleine beek oversteken. Brenda was precies vergeten dat ik op haar rug zat want ze splashte me echt helemaal nat.
Het was hoe dan ook echt een super ervaring.

Veel foto’s heb ik niet kunnen maken aangezien ik op een paard zat šŸ™‚

IMG_7673

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je echt bent * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.