Reizen

Canada Day & CN Tower

01/07/2017

Hoewel ik gisteren pas toekwam in Canada (Toronto) vloog ik er vandaag al meteen in. 1 juli, Canada Day, is een speciale dag. Er wordt namelijk dit jaar de 150ste verjaardag van Canada gevierd. Er worden naar aanleiding van deze feestdag heel veel evenementen georganiseerd. Je kan je dus waarschijnlijk ook inbeelden dat het hier heel druk is. Ik wou dus profiteren van deze gelegheid om al wat rond te trekken in Toronto ūüôā .

Vanaf mijn verblijfplaats moet ik de bus nemen tot in St. Clair West station. Van hieruit kan je gemakkelijk met de metro overal naartoe. De metro is zeer gemakkelijk en snel. Ik had op voorhand natuurlijk wel al opgezocht waar ik heen wou gaan en waar ik dus ook moest uitstappen. Eerst ging ik naar Eaton Centre. ¬†Je kan best uitstappen in Dundas als je hier wilt geraken. Het is een plein (waar vandaag veel kraampjes stonden en ook een podium te vinden was) dat iets weg heeft van Times Square in New York of Piccadilly Circus in Londen. Er hangen ook veel reclamepanelen omhoog. Het is wel indrukwekkend om te zien hoeveel hoge gebouwen er in Toronto te vinden zijn. Dan besef je pas hoe klein je werkelijk bent. Ik ben er binnen gegaan in het grote shoppingcentrum. Je vindt er letterlijk alles. Ik heb me dan ook de nodige spullen aangeschaft en ging er dan iets eten. Aangezien het nog maar middag was en ik dus nog veel tijd over had, ging ik eens naar de CN Tower. Om daar te geraken moest ik weer de metro op naar Union station. Bij aankomst moest ik wel nog even zoeken hoe ik precies naar binnen geraakte. Want je ziet de toren wel, maar waar is de ingang? Na een kleine wandeling had ik hem toch gevonden en kon ik mijn ticket gaan kopen. Je kan voor twee verschillende hoogtes een ticket kopen. Ik heb besloten om het te houden bij de uitkijkpost op 346m. Als het eindelijk mijn beurt was om in de lift te stappen, waren we redelijk snel boven. Het was zeker en vast de moeite om hier naar boven te gaan! Het uitzicht dat je had was namelijk prachtig. Er was geen enkel stukje Toronto dat je niet kon zien. Ook was er een klein stukje glazen vloer aangelegd waar ik natuurlijk op moest gaan staan. Van op deze hoogte kon je dus ook zien waar er allemaal evenementen plaatsvonden, het waren er echt een hele boel.¬†Toen, ik terug beneden aankwam, besloot ik ook nog even rond te kijken op een pleintje in de buurt van de CN Tower. Het was echt overal rood en wit vandaag¬†🇨🇦! Uiteindelijk ging ik maar weer naar huis. Het was een mooie dag!

caNada?

Een nieuwe locatie, dus ook veel nieuwe en ongewone dingen. De dingen die mij al reeds opvielen / de dingen die ik grappig vond, zal ik hieronder opsommen.

1. Nummerplaten zijn hier wit met blauwe letters
2. Canada is duurder dan het lijkt. De prijs die op de prijskaartjes staat is nooit wat je echt moet betalen. Er komen altijd nog wat ’taxen’ bij.
3. ‘Get in the queue’ is een regel die ook hier geldt. Wil je op de bus? Sluit dan maar vanachter aan in de rij.
4. Melk komt niet zoals bij ons uit een drankkarton, maar uit een zak!
5. Op de Canadese dollars (muntstukken) staan er – niet zoals bij ons, hoofden en gebouwen en nummers – maar wel bevers, beren, elanden en eenden. Typisch Canada zou ik het bijna durven noemen 😉. Ook hebben ze muntstukken van 25 cent. ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬†6. Er zijn echt heel veel Aziaten.

Deze lijst zal vast nog groeien, maar ja, het was dan ook maar dag 1 😊.

Mooi uitzicht!

CN Tower

Een gedachte aan “Canada Day & CN Tower

  1. Anita

    Super interessant! Ik kan niet meer wachten op nieuwe verhalen. Fantastisch!