Reizen

Zweden

 

~ 06/02/2016 tot 13/02/2016 ~

Ik verbleef gedurende een week in Zweden gedurende de krokusvakantie van 2016. Als je van wat avontuur en van wat winterse temperaturen kan ik je verzekeren dat dit een topbestemming is!

Dag 1:
We begonnen de week met mountainbiken. Na een stevig ontbijt waren we er helemaal klaar voor. Maar door het Zweedse reliëf viel dit natuurlijk wat tegen, het was zeer vermoeiend.We hebben toch een flinke 10km gefietst in de gietende regen. Maar het was het allemaal waard want de aankomst plek was zeer mooi. Een mooie kerk met mooi uitzicht op een schitterend bevroren meer.

Dag 2:
Door een gebrek aan sneeuw stonden we de volgende dag alweer klaar voor een touwenparcours en een wandeling. Er werden ook elanden gespot ( prachtige beesten! ) tijdens de wandeling. We wandelden in een domein waar je de invloed van de ijstijd kon zien. En ’s avonds hebben we iets gezien wat we eigenlijk niet verwacht hadden. We zagen het noorderlicht. Het is echt super mooi!

Dag 3:
Wie Zweden zegt, zegt ook husky’s. De derde dag gingen we dan ook op wandeling met de husky’s. We waren te gast bij een Hollands koppel dat maar liefst 28 husky’s had om voor te zorgen. Iedereen kreeg daarom ook zijn eigen husky voor de wandeling. Ik kreeg Esra. Esra was de enige gevlekte hond en is 4 jaar oud. We begonnen de wandeling en al snel werd duidelijk dat ik de hevigste en snelste hond had gekregen, ze trok je overal mee naar toe! Het zijn zeer sterke honden!  Het was zelfs moeilijk om nog overeind te blijven staan.

Dag 4:
Op de vierde en laatste volle dag zijn we gaan skiën. Dit hoort natuurlijk bij elke wintervakantie! Het was een uitzonderlijke ski-ervaring. Skiën in Zweden doe je dan ook niet elke dag. Het was wel geen groot skidomein maar groot genoeg voor een dag. Er waren twee pisten, een blauwe piste en een rode piste. Na het skiën hebben we genoten van een barbecue en daarna nog een kampvuur met enkele marshmallows.
Ik heb genoten van mijn week, nu jullie nog 😉 !

 • mountainbiken
  mountainbiken
 • Husky's
  Husky's
 • Bevroren rivier
  Bevroren rivier
 • Skipiste
  Skipiste
 • Eland
  Eland
 • Esra, mijn husky van de week
  Esra, mijn husky van de week