Reizen

Machu Picchu

De Machu Picchu, één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Een mysterieuze plaats met een rijke Inca geschiedenis. Het is enorm indrukwekkend en laat je vooral niet afschrikken door de verhalen van sommige toeristen die het er te druk vonden. Ik kan daar maar één ding op zeggen: Sta vroeger op en wees bij de eerste.

17/08/2018

04:00, ja, zo vroeg zaten we aan de ontbijttafel. Het was moeilijk, maar als je weet waarom je het doet, valt het allemaal te relativeren. Om 06:00 zaten we dan eindelijk op de bus op weg naar de Machu Picchu. Deze rit duurt een klein half uur. Als je geen zin hebt om te wachten op de bus, kan je ook tot daar wandelen. Dat duurt gemiddeld zo’n 2u. Na de Salkantay trek (zie vorig bericht)  konden we wel genieten van het busje. Bij aankomst kregen we van onze gids uitleg over het verleden en ontstaan van de Machu Picchu. Door het ongelooflijke uitzicht was het soms wel moeilijk om de aandacht er bij te houden. Het was wel interessant. Al snel werden we opgesplitst in twee groepen. Een deel ging de Huayna/ Wayna Picchu berg beklimmen en een deel de Machu Picchu berg.
De Huayna Picchu berg is beperkt toegankelijk. ‘Slechts’ 400 bezoekers per dag mogen er op. Je moet je ticket dus ook al maanden op voorhand hebben geboekt. Als dat zo was, kon je beginnen aan ’the stairs of death’. Je moet 185m klimmen en dit enkel met trappen. Langs de ene kant een rots wand en langs de andere kant een soms wel steile afgrond. Bij de beklimming moet je ook soms je handen gebruiken. Naar boven gaan is redelijk leuk tot je beseft dat dat ook je enige weg terug is. Toen ik na 40min boven kwam kon ik me wel niets beklagen, wat een uitzicht. Een deel van de bergen was nog bedekt door de wolken (deze waren nog aan het stijgen), maar die trokken na zo’n 30min weg. Het is er niet groot boven, maar voldoende om je er zeker 2u te vermaken. Even genieten en tot rust komen.

Na de stevige afdaling kwamen we met knikkende knieën toe. Nu nog even rond lopen op de Machu Picchu. Moet wel zeggen dat de toeristen inderdaad een deel van het zicht verpesten. Gelukkig hadden wij ’s ochtends al het mooiste gezien. Niets om over te klagen dus. Met de bus terug naar Aguas Calientes om daar nog wat rond te neuzen. Ook een zeer gezellig stadje trouwens. ’s Avonds namen we de trein terug naar Cusco. Dit was het einde van ons avontuur. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkele weetjes:

  • Machu Picchu staat voor oude berg
  • Huayna Picchu staat voor jonge berg
  • De Machu Picchu is een ‘one way only’: wanneer je ergens bent geweest, mag je niet meer terug. Best jammer.
  • In 1911 is de stad ontdekt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je echt bent * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.