Reizen

La confusión

Het noorden van het zuiden
De vlakte van de bergen
De zomer van de winter
De rust in de drukte
Noord-Argentinië 

11 juli 2019
Aangekomen in Salta, de plek waar het echte avontuur zou starten. Salta is een stad gelegen in het noorden van Argentinië, zo’n 1700km van Buenos Aires, we hadden er dus wel al een kleine reis op zitten. Ik vond het een mooie stad. Het is een stad met een Inca verleden, net zoals de vele steden in Peru. Het voelde een beetje nostalgisch. Na een kleine stadstour en kennismaking met alle honden, stonden er de volgende dagen heel wat activiteiten op het programma: paardrijden, raften en ziplinen. Ook wel ter land, ter zee en in de lucht, voor elk wat wils dus.

Vanuit Salta reden we doorheen een enorm mooi berglandschap, op weg naar Humahuaca. We waren deze keer helaas niet geïnteresseerd in de bergen, maar in de vlakte die nog moest komen. De zoutvlaktes, ‘Salinas Grandes’. Ik keek er enorm naar uit, het is namelijk iets dat we in Europa niet hebben. Gelukkig werd er ook aan al mijn verwachtingen voldaan, het was echt de moeite. Er waren niet veel toeristen dus extra veel rust en plek voor ons om te genieten van de zonsondergang op de zoutvlaktes. Wanneer al dat wit stilaan roos, oranje en zwart begon te worden, werd het ook voor ons tijd om terug door te bergen te trekken.

22 juli 2019
Het werd stilaan tijd om de zomer te gaan opzoeken. We reden door naar Iguazù. Een stadje op de grens van Brazilië en Paraguay, maar het staat meer bekend voor zijn enorme watervallen. De temperaturen waren ondertussen ook al gestegen van 15°C naar 26°C.
Bij aankomst in het park gingen we eerst met een speedboat tot aan de voet van de watervallen. Het was een korte maar toch leuke belevenis. Nadien konden we doen wat we wilden en konden we alle watervallen één voor één gaan bewonderen. Starten deden we met de bekendste ’the devils throat’. Na een ongezellig drukke treinrit en veel geslenter achter een hoop mensen, konden we eindelijk de waterval bekijken. Deze was gelukkig de moeite, maar langer dan 5min kon ik het er wel niet uithouden, veel te druk. Nadat deze attractie achter de rug was, begonnen we aan de wandelingen langs de kleinere watervallen. Daar kon ik echt wel tot rust komen en genieten van hoe mooi de natuur eigenlijk wel niet is. Het heeft me toch enorm verbaasd desondanks de drukke voormiddag.

Argentinië, het is een land dat je toch wel in verwarring achterlaat. Er is veel te zien, veel verschillende dingen vooral. Het was een trip die me van alles liet zien over een land waar ik zo weinig van wist en nog steeds ben ik niet zeker of ik het ondertussen al snap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je echt bent * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.