Reizen

Waarom ik van reizen hou

“IK WIL DE WERELD ZIEN”

Een zin die ik al zo vaak heb gezegd, maar toch blijf ik het herhalen. Je zou kunnen denken dat ik een van die vele dromers ben maar voor mij is het meer dan dat. Het is een doel waar ik dan ook heel mijn leven aan zal werken. Ik verwacht niet de hele wereld te hebben gezien maar ik wil gewoon uiteindelijk kunnen zeggen: “Ik heb de wereld gezien, de wereld die ik wou zien.”

Dit klinkt allemaal zeer leuk, maar waarom zou je nu zoveel willen reizen?
Is het soms niet goed bij je thuis?
Voel je je niet eenzaam dan?

Dit zijn vragen die je wel eens durft te krijgen. Het enige wat ik daarop kan zeggen is:

Reizen is uniek, het geeft je de mogelijkheid nieuwe dingen te leren kennen. Het vergroot je kennis en is een goede therapie. Je bent vrij. Niemand die je zegt wat je moet doen. Niemand die je kent in het buitenland. Het is zo gemakkelijk om van gedaante te veranderen als je reist. Het is als een slang die zijn huid achterlaat tussen twee stenen. Je kan zijn wie je altijd al hebt willen zijn en staat die ‘nieuwe jij’ je niet aan? Dan keer je gewoon terug.
En ja, ik ben graag thuis. Maar verlang je soms niet naar iets dat niet in je comfortzone te vinden is? Ik alleszins wel. Ik laat er dus ook geen gras over groeien. Hopelijk zal ik me later dan ook niets verwijten en hoop ik dat ik alle kansen – die me werden aangeboden – ook heb aangenomen.

Life begins at the end of your comfort zone

Doordat je veel reist, zal je nooit meer terug thuis komen op de manier waarop je vertrokken bent. Een deel van je blijft achter, bij je nieuwe vrienden en herinneringen. Maar dat is nu eenmaal de prijs die je achteraf moet betalen. Je ziet bijna dagelijks nieuwe mensen en je maakt nieuwe dingen mee op je reis en het is ook daardoor dat je je niet eenzaam voelt.
Je bent onafhankelijk, niet eenzaam.

Het is ook zo dat ik me graag volledig onderdompel in de cultuur om er dan ook iets uit te leren. Je gaat vergelijken, maar pas op! Ga niet te veel vergelijken want dan ga je niet meer openstaan voor nieuwe dingen. Je mag het heus wel doen maar zorg en dan wel voor dat je er iets uit leert. Een gastgezin vind ik daarom ook die ideale oplossingen.

Na je terugkomst ga je vaak nog weken, soms zelfs maanden lang  terugdenken aan je reis. Als dat zo is, dan was je reis geslaagd!

Op naar een volgend avontuur 🙂 !

2 gedachtes aan “Waarom ik van reizen hou

  1. Lynn

    I love this post – especially the metaphor of the snake shedding its skin. I’ve become a totally different person after some of my biggest trips, and I’m looking forward to see how travel will continue to shape me in the future!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je echt bent * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.