Reizen

Druk bezig

12/08/2016

Vandaag is het begin van de examenweek. Ze hebben examens van 12 augustus tot en met 19 augustus. Het verloopt heel anders dan bij ons. Er hangen overal in de school examenroosters. Hier staat dus op van welke vakken je examen hebt en wanneer. Aangezien de school heel groot is hebben ze examens in voor- en namiddag. Gelukkig moet je wel niet elke dag komen! 😅 Ik bijvoorbeeld heb enkel examens op de eerste vrijdag, maandag en de laatste vrijdag. De rest van de dagen heb ik dus vrij. Erg is dit natuurlijk niet, enkele dagjes vrij af kan nooit kwaad. 😉 Anna en ik hebben ook heel wat gepland voor de komende week/weken. Ik moet er van profiteren. Maar nu terug “back to reality”, ik had vandaag in de namiddag examen wetenschappen over mechanica. Ze hebben dit onderwerp hier behandeld nog voor ik aankwam. Ik wist met andere woorden totaal niet hoe ik het examen moest oplossen… Och ja, er komen nog andere momenten om me te bewijzen wanneer ik wel weet wat ik moet doen.
Er was vandaag ook iemand van de internationale studenten jarig. Hij gaf bij deze ook een feestje bij hem thuis. Iedereen was uitgenodigd. Achteraf gezien waren 40 kinderen net iets te veel. 😂 Aangezien hij als moedertaal Spaans spreekt werd er voornamelijk Spaanse muziek gespeeld. Ik ben het momenteel een beetje beu dus. Maar het was toch nog wel heel leuk.

13/08/2016

Vandaag was iets minder druk. Ik ben de hele dag thuis gebleven tot 17:00. Anna en ik werden namelijk uitgenodigd op een BBQ van een kiwi vriendin van Anna. Het werd georganiseerd door een jeugdgroep van de Nieuw-Zeelandse kerk. Eerst werden er enkele spelletjes gespeeld en daarna werd er gegeten. Ik vond het vooral leuk om wat echte kiwi’s te leren kennen 🙂

14/08/2016

Vandaag ben ik samen met Anna, Julia (Duitsland) en Ariane (Duitsland) naar Rangitoto Island gegaan. We moesten best vroeg opstaan om op tijd aan het ferry station te geraken. Eerst met de bus tot aan het dichtst bijzijnde station, dan 40 minuten met de trein tot in Auckland City en dan 25 minuten met de ferry tot aan het eiland. Vanuit het bootje was het echt al prachtig om te zien. Ik kon haast niet wachten tot we aankwamen. Bij aankomst was ons eerste plan wandelen naar de top van de inactieve vulkaan. De wandeling noemt de ‘Summit Track’. Dit is een wandeling van een klein uurtje maar dat is goed voor de conditie. De wandeling was echt super mooi. Het voelde net alsof we is een of andere tropische jungle waren aan het wandelen. Nadat we totaal niet uitgeput toekwamen werd het uitzicht enkel maar mooier. Je had er een zicht over zowel de andere eilanden als over de kuststrook van Auckland. Prachtig! Ook kon je hier kijken naar de krater van de vulkaan, zeer indrukwekkend! Nadat we ook dat gezien hadden keerden we terug naar beneden om wat in de Lava grotten te gaan rondneuzen. Hoewel het hier best donker is natuurlijk bleef het een top belevenis. Dan kwamen we met het goede idee om een wandeling van 3 uur te maken aan de west kant van het eiland. Hiervoor moesten we jammer genoeg weer helemaal naar boven 😂😅. In het begin van de 3 uur durende wandeling moesten we gedurende 15 minuten trappen aflopen. Nadien werd het tijd voor het wandelen. Na een uurtje werd het tijd voor een stop op Mackenzie Bay. Een zeer mooi strand, het goede weer speelde natuurlijk ook zijn rol. Na een half uurtje pauze zetten we onze wandeling verder via ‘Rangitoto Wharf’. Aan het einde van de wandeling stonden enkele huisjes van vroegere Maori’s die het eiland bewoonden. Het is nu verboden om nog te bouwen maar ze laten het oude erfgoed wel staan. Deze worden momenteel wel nog verkocht aan mensen die daar dan ook eens op vakantie komen en dan daar logeren.
Na deze toffe, maar vermoeiende dag namen we de laatste ferry terug richting Auckland. Deze vertrok om 16:00. Indien je deze mist mag je je portemonnee boven halen. Je moet de watertaxi bellen en dan $80 per persoon betalen. Gelukkig hadden wij dit niet voor!

IMG_7743

IMG_7781

Links naar rechts: Ariane, Anna, Julia en mezelf

IMG_7726

Mackenzie Bay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je echt bent * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.