Reizen

Tiritiri Matangi Island

09/09/2016

Na school ben ik vandaag met Anna en Julia naar Mount Eden gegaan. Dit is ongeveer een half uurtje in de trein vanuit Glen Eden. Toen we aankwamen in het station moesten we nog een half uurtje wandelen tot op de top van de Mount Eden ‘berg’. Het uitzicht was daar echt heel mooi. Een van de dingen die ik erg speciaal vind in Nieuw-Zeeland is dat je in het midden van de stad ineens een berg kan hebben. Een berg enkel bestaande uit gras en bomen. Op de top kon je ook een krater zien van een vulkaan in het verre, verre verleden. Het was wel een best vermoeiende wandeling moet ik zeggen! Aangezien het vroeg donker wordt hier, hebben we er ons neergezet een naar de zonsondergang gekeken. Hoewel het een beetje bewolkt was, was het wel tof om te zien. We hebben ook onze turnkunstjes naar boven gehaald en wat foto’s genomen šŸ™‚ . Toen het donker begon te worden hebben we ons stilaan naar huis begeven.

10/09/2016

~ Tiritiri Matangi: “Tossed by the wind” ~
Ik ben vandaag met het zelfde viertal als van de andere eilanden opnieuw vertrokken. We moesten vandaag wel heel vroeg opstaan. We stonden op om 06:15 om op tijd in Britomart te zijn om de ferry naar Tiritiri Matangi te nemen die om 09:00 vertrok. We moesten op voorhand onze tickets al bestellen, anders ging er waarschijnlijk geen plaats meer zijn. Toen we ons hadden neergezet in de boot was het een 1 uur en 15 minuten wachten. De ferry ging eerst naar Gulf Harbour en vaarde dan door naar Tiritiri Matangi. Na de bootrit werd het eindelijk tijd om het eiland te verkennen. We hadden eerst op de kaart gekeken en hadden – aangezien we 5 uur de tijd op het eiland hadden – er een wandeling van 3 uur en half uitgekozen. Exclusief de tijd voor ons middagmaal op te eten. Tiritiri Matangi staat bekend om zijn wilde vogels en pest-vrije omgeving. Het was heel aangenaam. Het enige wat je kon horen waren fluitende vogels. We vertrokken onze wandeling op weg naar Hobbs Beach. Dit is het enige strand op het eiland. Het is niet erg groot en bestaat langs een kant volledig uit stenen. Het water daarentegen was wel super. Het was echt heel blauw! Na een korte strand fotoshoot hebben we Karewau trek gevolgd. Dit was een boswandeling waarbij je ook enkele toffe vogels kon spotten. Ook waren hier bomen te vinden van maar liefst 1000 jaar oud!! Na de boswandeling hebben we ons begeven naar de East Coast. Nu begon het wondermooie uitzicht pas echt. We hadden uitzicht op een eiland verderop. Ook was de combinatie van alle tinten groen (van het gras en de bomen) en alle tinten blauw (de lucht, zonder wolken, en de zee) echt schitterend. Het leek echt onrealistisch mooi! Na het adembenemende uitzicht gingen we wat hogerop, op weg naar een vuurtoren. Deze vuurtoren is nog in dezelfde staat als in 1864. We hebben hier onze lunch op gegeten en hebben het dan wat rustiger aan gedaan. We zijn nog wat kleine wandelingen gaan maken en hebben een kijkje genomen in de souvenirwinkel. (Nee, ik heb niets gekocht šŸ˜‰ ). We hebben dan de enige ferry van 15:30 terug naar Britomart genomen. We hebben heel erg genoten van de uitstap!

img_8218

Genomen vlak voor we aankwamen op Hobbs Beach

img_8137

Mount Eden

img_8229

Een van de toffe vogels!

img_8236

2 gedachtes aan “Tiritiri Matangi Island

  1. Lieselotte

    Omdat ik niet meteen elders iets zie om een reactie te plaatsen, dan maar bij dit bericht: Gelukkige verjaardag!! Hier nog op tijd, daar misschien al te laat.. Hopelijk was het er Ć©Ć©n om in te kaderen en nooit te vergeten!! Geniet nog van de laatste momenten daar en tot binnenkort!!
    Groetjes,
    Lieselotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je echt bent * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.