Reizen

Eerste dagen

Donderdag

Mijn eerste volledige dag was rustig. Ik heb kunnen uitslapen en kon daar erg van genieten. Na de middag kwamen de kindjes (Lila en Elena) al snel naar me toegelopen. We hebben zowat de rest van de namiddag op de trampoline gespeeld. Maar man, die zijn echt nooit moe! 😅 Naarmate de avond vorderde, werd het tijd om te eten. We zijn naar een lokale markt gegaan. Deze markt bevindt zich op een parking en is er elke week op donderdagavond. Ik heb er een Hongaars brood en ‘dumplings’ gegeten. Als dessert heb ik een wafel in de vorm van een vis gegeten die gevuld was met chocolade. 

Vrijdag

We zijn al vrij vroeg vertrokken naar de zus van Luanna. Ze woont in Pukekawa wat een uurtje rijden is naar het zuiden. Het uitzicht daar was wondermooi. Ik heb nog nooit zoveel bomen en weiden – natuur in het algemeen – gezien als in Nieuw-Zeeland. We trokken onze botten aan en gingen rechtstreeks naar de schapen. Het was zeer schattig om te zien want niet lang geleden zijn er enkele lammetjes geboren. Ze aaien konden we niet, daar waren ze te angstig voor.
Na het middagmaal zijn we nog snel de kippetjes gaan bezoeken. Ze hebben 8 kippen volgens mij. Ik vond het vooral schattig om te zien hoe al de kinderen de kippen probeerden te vangen. (Ik deed eigenlijk ook mee 🙂 ). We keerden terug naar huis en hebben samen nog wat naar de televisie gekeken.

Dingen die me opvallen 🙂

Door het Nieuw-Zeelands accent spreken ze sommige woorden anders uit dan we gewoon zijn.
egg –> ‘igg’
shark –> ‘shak’
anywhere –> ‘ienywhere’
Ook spreek je ‘Lila’ uit als ‘Layla’ en ‘Elena’ als ‘Ilina’

Enkele foto’s van op de boerderij:

thumbnail_20160722_151946

boven: ik, Elena onder: Lila, Iris, Stanley, Locklyn

thumbnail_20160722_151358

Elena en ik houden een kippetje vast

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je echt bent * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.