Reizen

De School

Dag 1


Op weg naar school:
We nemen elke dag de bus naar school. Op onze eerste schooldag verliep dit eigenlijk niet zoals gepland. Daniel wou ons op onze eerste dag begeleiden naar school, zodat we zeker goed zouden toekomen. Maar aangezien we een schoolbus nemen, worden volwassenen er niet op toegelaten. We moesten dus wachten op een gewone bus, eentje waar Daniel wel werd op toegelaten. Die kwam normaal gezien 10 minuten later. Maar nee, de lokale bussen zijn hier precies zoals ‘De Lijn’. Pas een half uur later kwam hij aan.

Op school:
We waren gelukkig op tijd op school en wat was ik blij dat Daniel er was! De school is echt heel groot, wij moesten enkel in het ‘International Department’ zijn. Al de internationale studenten verzamelen daar. We zijn er momenteel met ongeveer 70 nieuwe internationale studenten. We werden verdeeld in 3 groepen. Een groep begon met het passen en kopen van het uniform, een tweede groep begon met een Engelse test en de laatste groep had een gesprek met Miss Clare Brown ( één van de verantwoordelijke van de school ). Ik begon met het uniform. Het uniform is eigenlijk nog best tof, vooral tegenover dat van andere scholen (zie foto hieronder). De test daarentegen was van een degelijk niveau. Hij bestond uit lezen, voc en schrijven. De voc was best moeilijk, maar wat gokken kan natuurlijk geen kwaad 😉 Uiteindelijk had ik 72/81 voor de test.  Om af te sluiten hadden we een gesprek met de verantwoordelijke. Hier werd gewoon gevraagd welke vakken je graag zou hebben. Na dit gesprek mochten we al naar huis 🙂 Ik en Anna zijn nog naar een shoppingcentrum geweest voor nieuwe school schoenen te kopen. Het was echt super gezellig samen.

Dag 2

Op weg naar school:
Vandaag verliep gelukkig wel alles volgens plan. Toen de schoolbus aankwam stapten we in en reden samen met allemaal andere Avondale studenten richting de school. Het is eigenlijk zeer gemakkelijk. De bus rijdt door de schoolpoort en wanneer we uitstappen duurt het niet lang meer of we zijn in het International Department (Ik noem het vanaf nu ID).

Op school:
Op school werden we meteen begeleid naar de theaterzaal. We werden er verwelkomd op een zeer speciale manier. Enkele studenten deden voor ons de Powhiri. Dit is een typische Nieuw-Zeelandse begroeting. Het is best vreemd want we verstaan er namelijk niets van; Het is allemaal in het Maori. Ook de Hongi is best vreemd. Het is een manier van begroeten waarbij je elkaars voorhoofd tegen elkaar drukt. Hierna kregen we gedurende een uur uitleg over wat de school allemaal aanbiedt en waar we zeker rekening mee moeten houden.
Dan was het middag. Het is allemaal totaal anders. Zij hebben niet zoals ons een refter waar iedereen samen zit en eet. Nee, ze zitten gewoon allemaal samen in groepjes buiten of binnen de schoolgebouwen. Na de middag moesten we naar de klas. Ik had nog geen lessenrooster gekregen dus ging ik even met Anna mee. We hadden samen dus nog drie lesuur: Drama, Fotografie en Muziek. Het is echt aanpassen want hun manier van lesgeven is totaal anders dan de onze. Na de speciale dag mochten we naar huis en konden we alles laten bezinken. 🙂

IMG_7535

ons uniform 🙂