Reizen

Piha

30/07/2016

Elke zaterdagochtend hebben Lila en Elena voetbaltraining om 09:00 ’s ochtends. Anna en ik zijn vandaag mee gegaan om hun matches te bekijken. Lila is nog vrij jong, dus echt op een hoog niveau speelt ze niet natuurlijk. Ze heeft eerst drie kleine techniek oefeningen en daarna speelt ze drie kleine voetbalmatches. Deze duren telkens 15 minuten en ze staan met 12 op het veld. Het is heel schattig om te zien! Ze hebben namelijk nog niet geleerd wat posities op het veld inhouden dus lopen ze allemaal te samen naar de bal. Luanna had Lila beloofd dat ze €5 kreeg bij elke goal die ze maakte. Ze heeft 2 keer gescoord (gelukkig voor Luanna!). Maar ondanks dat werd Lila toch “Player of the day”. Ze kreeg dus ook een kleine trofee mee naar huis.
Elena’s voetbaltraining was iets professioneler. Ze is natuurlijk ook wat ouder. Elena’s team had jammer genoeg wel verloren…

Dan was het tijd om naar Piha te vertrekken met het hele gezin. Het is ongeveer 30 minuten rijden van hier. Toen we aankwamen op het strand was het eerste wat me opviel het zwarte zand. Dit komt doordat er veel ijzer in de zee is. Niet ijzer in de zin van metaal natuurlijk. Ik vind dat persoonlijk best indrukwekkend, dit hebben we namelijk niet in België. We hebben zelfs blauwe kwallen gezien op het strand!
Piha is heel mooi maar heeft wel een gevaarlijk kantje. Als je niet oplet kun je wel eens vast geraken. Er zijn daar namelijk al mensen gestorven… Maar Don’t Worry, ik ben er nog 🙂 Het is namelijk zo dat je een kleine klim maakt (jammer genoeg had ik mijn bergschoenen niet aan) en dan terug naar beneden daalt je terecht komt op een hele mooie open plek. Deze wordt aan de ene kant van de “cirkel” begrensd door rotsen en langs de andere kant door de zee. Wanneer het vloed wordt moet je maken dat je uit die open plek weg komt. Het water gaat namelijk stijgen en de hele plek opvullen. Het water gaat dus ook de in- en uitgang blokkeren.
Het begon jammer genoeg vrij snel te regenen maar toen zijn we in de auto gestapt en naar de andere kant van het strand gereden. Daar was het vreemd genoeg nog zonnig. 🌞 Lila en Elena hebben daar gebruik van gemaakt om een “zandmannetje” te maken. Het was heel schattig hoe Lila begon te wenen omdat we moesten vertrekken en ze haar zandmannetje niet kon mee nemen.
We zijn dan naar een lokaal frituur gereden en hebben daar lekker gesmuld van al dat lekkers. Maar de Belgische frietjes blijven de beste 😉!

IMG_7622

het zwarte zand

IMG_7607

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je echt bent * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.