Reizen

Mijn verjaardag

17/09/2016

Aangezien het de dag voor mijn verjaardag was hadden we een klein verjaardagsfeestje gepland. Ik had samen met Suong (een Duits meisje) een bowling avond georganiseerd. Wij zijn namelijk beide op dezelfde dag jarig. We hadden enkele vrienden en vriendinnen uitgenodigd. In totaal waren we met 18. We hebben twee keer gespeeld. In totaal heb ik zelfs 4 strikes gemaakt. 🎳. Ik was best trots, ik had het namelijk niet van mezelf verwacht. Na het bowlen zijn we nog naar een parkje gegaan en hebben daar gewacht tot middernacht. Eens dat dat achter de rug was en we eindelijk jarig waren keerden we naar huis door middel van een taxi. Het was een gezellige avond.

18/09/2016

Vandaag is het mijn verjaardag. Eindelijk 16 jaar, een jaartje ouder. Dit heb ik dan ook niet zomaar laten passeren. Anna en ik hadden ons ingeschreven voor de Skywalk. Dit is een wandeling op de Skytower. Geen gewone wandeling natuurlijk, maar eentje buiten, eentje op een ijzeren platform van ongeveer 60cm breed dat rond de Skytower gaat. Het houdt in dat je een oranje pakje aan moet doen en een ‘harnas’. Hiermee wordt je bevestigd aan een touw dat voor je veiligheid  zorgt. We keken er heel erg naar uit. Een beetje avontuur op je 16 mag wel eens hè! Toen we aan de balie aankwamen, werden we een beetje teleurgesteld. Er was te veel wind dus zou het te gevaarlijk zijn. Het werd daarom ook afgeschaft. We hadden dan twee keuzes. We konden ons opnieuw inschrijven in de hoop op beter weer of we konden ons inschrijven voor de Skyjump die in een kwartier zou plaats vinden. De Skyjump is letterlijk een sprong van de Skytower. Het is een soort vrije val van ongeveer 192 meter hoog. We hebben dit dan maar gedaan. 🙂 . We werden naar boven begeleid en daar werden we ook in een harnas gestopt. Dan was het tijd om te springen. We kregen beide een GoPro aan ons linkerhand bevestigd en er werden nog twee foto’s genomen. Anna sprong eerst. Het was best dapper van haar. Ze heeft namelijk enorme hoogtevrees. Maar speciaal voor mijn verjaardag heeft ze het dan toch gedaan. Toen zij veilig geland was, was het mijn tijd. Het engste vond ik eigenlijk het moment dat je over de rand hangt en je op elk moment moet springen. Uiteindelijk is alles goed verlopen. Toen we dan terug naar binnen gingen om ons harnas terug te geven waren we best trots. We hadden nooit gedacht dat we het zouden doen. Zo zie je maar, zeg nooit nooit 😉 .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je echt bent * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.