Reizen

Druk, druk, druk

Er staat elke dag wel een activiteit op het programma. Een drukke agenda dus!

05/07/2017

Vandaag was eerder een rustige dag. Er stond ’s morgens geen activiteit gepland en werd dus pas om 14:00 op school verwacht. Ik had wel al om 11:30 afgesproken met twee Spaanse vriendinnen (die allebei in mijn klas zitten) in Eaton Centre, ze wouden namelijk wat gaan shoppen.
Nadat we hadden rondgekeken en iets hadden gegeten, vertrokken we naar de les. We hadden zelfs al wat huiswerk tegen vandaag (dat ik natuurlijk flink had gemaakt).
’s Avonds stond er “Medieval Times & Dinner” op het programma. Ik wist niet goed wat ik er moest van verwachten, maar het was echt de moeite. We vertrokken met de bus richting een grote arena. We kregen er een tafel toegediend. Het waren geen ronde tafels, laar wel lange, smalle tafels waar iedereen gewoon naast elkaar zat. Je keek namelijk neer op de arena, die een piste (voor paarden) bleek te zijn. Ook hadden alle tafels een kleur en op deze manier werd je opgedeeld in groepen. Wanneer de show begon werd het al snel duidelijk wat de bedoeling was. Ze namen ons mee naar de middeleeuwen waar de ridders te paard streden om de jonkvrouw.
We kregen tomatensoep en lookbroodjes als voorgerecht. Terwijl we aten, kregen we mooie paarden te zien die allerlei coole kunstjes deden. Nadien kwamen de ridders. Aangezien ik in de gele blok zat, was de gele ridder onze vertegenwoordiger. Er waren zes ridders die elk tegen elkaar streden. Nadat ons voorgerecht op was, brachten ze het hoofdgerecht. Dit was een halve kip, mais en patat. (Ja, maar 1 patat. Maar het was een dikke en je had er echt genoeg mee 😉). Ook kregen we geen bestek, net zoals toen. De ridders begonnen nu met echte duels. Het leek heel echt en iedereen was heel enthousiast in de hoop dat hun ridder zou winnen. Toen het dessert er aankwam, werd het tijd voor de laatste strijd. De gele ridder had jammer genoeg niet gewonnen maar we hebben ons zeker en vast geamuseerd.
Ondertussen was het al 21:30. Tijd om naar huis te gaan. Maar wees gerust. De bus die ik nam om 22:18 was zelfs voller dak de bussen die ik neem om 12:00.

06/07/2017

Op mijn vierde schooldag, moest ik al vroeg uit de veren. We werden om 08:00 in Ramsden Park verwacht. Dit betekent dus op 06:00 opstaan. Laser shooten stond deze ochtend namelijk op de planning. Na een vrij lange metrorit gevolgd door een busrit konden we eindelijk beginnen aan het spel. Aangezien we met redelijk veel waren, werden we opgesplitst in twee groepen. Groep 1 mocht beginnen. Ik zat in groep 2, en wanneer het aan ons was, kregen we allemaal een ‘harnas’ en een laser ‘geweer’ toegediend. Er zaten sensoren op onze rug, buik en schouders. Het is dan ook op deze plaatsen dat de elkaar moesten raken. Je moest met je laser mikken op iemand anders om deze gedurende 5 seconden uit te schakelen. Op het einde werd je totale score opgeteld. We liepen er rond in een doolhof. Het was leuk en spannend. Er werd een tweede spel gespeeld. Deze keer in twee teams. Je kon nu dus enkel de spelers van het andere team uitschakelen. Ik zat in team rood en we hadden gewonnen 😊.
Na de activiteit gingen we terug naar het centrum waar we nog twee uur de tijd hadden om onze lunch op te eten. Dan was het tijd voor de les. Ik vind de lessen zeer aangenaam en toch leerzaam. Een echte aanrader zou ik zeggen!
Na de les keerde ik huiswaarts om nog wat te ontspannen.

De vriendinnen

Onze gele ridder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je echt bent * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.