Reizen

Daguitstappen

07/07/2017

Vandaag gingen we naar Wonderland, Canada’s Wonderland. Dit is een pretpark op een klein uurtje van Toronto. We kwamen aan rond 10:30 en hadden tot 16:30 vrije tijd. Toen we binnen waren, vlogen we er meteen in. We namen een plannetje en gingen naar (bijna) alle attracties in wijzerzin. Ik ga niet graag overkop dus ik bleef soms aan de kant staan. Maar dit vond ik helemaal niet erg. Er was toch ‘free wifi’ in het hele park šŸ˜‰ . De derde attractie die we deden was de ”Psyclone”, deze heb ik drie keer gedaan, ik vond het heel leuk. Nadien deden we de “Sledge Hammer”. Ook deze vond ik heel leuk. Wanneer de klok twaalf uur sloeg, gingen we eten. Aangezien ik was vergeten om lunch te maken, moest ik eten kopen.
We gingen dan naar de “Windseeker”. Dit is de hoogste attractie van het park (92m). Op zich is het een hele rustige attractie, het draait in het rond, maar het is gewoon best hoog. Na de Skyjump is alles relatief natuurlijk šŸ˜‰ . Vervolgens gingen we naar de “Mighty Canadian Minebuster” (die ik niet leuk vond, veel te veel schokken tijdens het rijden), de “Vortex”, “The Bat” (ik bleef beneden), “The Fly”, en nog veel meer. Om de dag af te sluiten, wouden we nog een paar waterattracties doen. Het was dan ook heel warm. We deden ons badpak aan en doken in de “Timberwolf Falls” en de “White water canyon”. We waren heel nat, maar dankzij het warme weer droogden we snel. Het werd dan alweer tijd om naar huis te gaan. Het was een toffe dag.

08/07/2017

Algoquin park. Om 07:15 werden we op Ramsden Park verwacht. Dit werd dus heel vroeg opstaan. De reden dat we zo vroeg vertrokken is omdat het 3 uur rijden is. Alqonquin park, in een van de grootste parken van Ontario.
Nadat onze busreis erop zat, kregen we al meteen een uur de vrije tijd om rustig iets te eten. Dit deden we op de plaats waar we daarna werden verwacht om te kanoĆ«n. Na het eten werd het tijd om in de kano’s te stappen. We moesten per drie in een kano. Ik ging samen met Larissa en Letitia, twee Brazilianen. We hadden eerst niet goed door hoe we rechtdoor moesten varen, maar uiteindelijk ging het allemaal zeer vlot. We waren naar een eilandje gevaren en zijn daar ook even uit de boot gegaan. Na de (korte) stop gingen we terug naar de kant om onszelf daar te trakteren op een ijsje. We vroegen twee bollen maar hadden geen idee van de grootte. We kregen er dus eigenlijk vier. Terwijl we ons ijs(je) opaten, gingen we terug op de bus en vertrokken we naar de ‘loukout trail’. We gingen een wandeling maken naar de top van een berg om daar te kunnen genieten van het uitzicht. Het was soms wel steil maar eenmaal boven konden we echt genieten. Je had een uitzicht over een heel groot stuk van het park. Na de wandeling gingen we nog even naar het visitor centre om daarna weer naar huis te rijden.
Na een lange rit (het was namelijk spitsuur) kwam ik thuis om 21:30. Het was een hele mooie maar lange dag!

op het eilandje

wonderland

met Larissa voor de “Sledge Hammer”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je echt bent * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.