Reizen

Week 2 in Toronto

Nadat ik eindelijk een vrij momentje had gevonden, kan ik nu mijn avonturen van mijn tweede week meedelen. (Vergeet niet om soms een kijkje te nemen om mijn instagram.)

09/07/2017

Zondag hebben we altijd een vrije dag en deze kunnen we dus opvullen naar keuze. We hadden uiteindelijk besloten om met de groep (bestaande uit tien leden vandaag) naar Chinatown te gaan. Dit ligt aan het metrostation Spadina. Van hieruit moesten we nog de tram nemen. De tram wordt hier ”streetcar” genoemd. Het was mijn eerste keer in een Canadese tram en deze was echt super modern en snel. Bij aankomst hebben we wat rondgekeken en zijn we hier en daar eens gestopt in de goedkope souvenirwinkels. Na een tijdje rondkijken, besloten Leticia en ik om te gaan shoppen. Het werd eens tijd 😉 . We zijn nog snel naar Eaton gegaan en hebben ons geamuseerd.

11/07/2017

Vandaag stond de CN Tower op het programma. Ik was er inderdaad al eens geweest, maar ik vond het helemaal niet erg om het nog eens opnieuw te doen. Toen we boven aankwamen, dacht ik al snel: ‘Wat een geluk dat ik hier eerder ben geweest!’. Het was namelijk wat bewolkt en het prachtige uitzicht werd soms belemmerd. Al bij al vind ik de CN Tower nog steeds de moeite waard. Het was ook gewoon leuk om er te zijn met vriendinnen, dit zorgt voor een betere sfeer.
Aangezien het een dinsdag was, moest ik ook vandaag naar school. We werden nog een laatste keer voorbereid voor het ‘grote examen’ van woensdag. Vandaag kregen we dus ook een huistaak mee. We moesten thuis al een tekst schrijven van 220-260 woorden. Deze taak zouden we dan woensdag, bij aanvang van de les, moeten afgeven en deze punten tellen dus ook mee voor het examen. Het was dus van belang je best te doen. Na de les gingen we nog snel naar Walmart. Dit is een bekende keten in Amerika, ik moest er dus binnengaan. Het is eigenlijk gewoon een grootwarenhuis, niet echt speciaal. Op naar huis dan maar.

12/07/2017

Naar vandaag keek ik al een tijdje uit. Er stond namelijk een ‘Social Party’ op het programma vanavond (van 18:30-21:30), niet heel lang dus. Maar, voordat we konden gaan feesten, moesten we eerst het examen afleggen. Dit bestond uit drie delen: een tekst schrijven (45min), een leestest en ‘use of english’ test (1uur en 30min) en een luistertest (45min). Een hele boterham dus. Tussen de drie delen hadden we telkens een pauze van tien minuten.  Na het examen hadden we nog een spelletje gespeeld.
Het was dan tijd om samen te komen voor de party. We werden in een ander gebouw van ILAC verwacht om 18:15. Van hieruit vertrokken we met de metro naar Bathurst om daarna nog de tram te nemen naar een club. Nadat we eindelijk waren toegekomen kregen we drie bonnetjes. Eentje voor eten en twee voor drinken. We moesten hier namelijk avondeten omdat we zeer laat thuiskomen.
Na de gezellige avond kwam ik thuis om 22:56. Dit is precies op tijd, want de ILAC regel zegt dat we om 23:00 moeten thuis zijn, elke dag, zonder uitzondering.

13/07/2017

Het was moeilijk opstaan vanochtend. Gisteren laat thuisgekomen en vandaag werden we weer om 09:30 in Ramsden Park verwacht voor te gaan GO karten. Toen ik net aan het metro station van St Clair West aankwam, kreeg ik te horen dat de activiteit werd afgelast wegens de regen. Het was inderdaad de slechtste dag van de week. Ik was natuurlijk al halfweg en ben dus maar gewoon naar het park gegaan. Daar stonden toch al enkele vriendinnen te wachten. Als we dit natuurlijk op voorhand hadden geweten, konden we uitslapen. Och ja, we hadden dan maar besloten om naar Yorkdale te gaan. Dit is een shoppingcentrum helemaal uit het centrum en bevindt zich dan ook op de voorlaatste halte van de gele metrolijn. Na wat rondkijken in het doolhof (het was echt te groot) gingen we weer helemaal terug om naar school te gaan.
Op school aangekomen, kregen we meteen onze resultaten. Als je 80% of meer had kon je naar een volgend level gaan. Dit was blijkbaar het geval bij mij 🙂 . Van de 16 in de klas gaan er 5 naar een volgend level.  Spannend haha.
Aangezien het de laatste les van de week was en het examen al gepasseerd was, hadden we een film gekeken. ‘De Trumanshow’, een oude klassieker zeg maar. Ik vond het best een leuke film!

 

14/07/2017

Eindelijk was het zover. We gingen naar Ontario’s mooist waterval kijken. De Niagara Falls, ik keek er erg naar uit. We vertrokken rond 09:30 en maakten ons klaar voor de trip. Voordat we naar de watervallen gingen, stopten we nog even in een stadje ‘Niagara On The Lake’. Het was er erg gezellig. Het stadje is, zoals de naam zegt, gelegen naast een meer. Het Ontario meer. We zijn er dan ook naar toe gewandeld tijdens onze vrije tijd. Het grappige is dat het land dat je aan de overkant zag, de USA was. Dat is heel erg raar om te beseffen. Nadien zijn we een ijsje gaan halen. Het was echt heel lekker ijs!
Na de korte stop reden we door naar de echte watervallen. Tijdens de reis naar de watervallen kwamen we ook ’s werelds kleinst kerk tegen. Deze is net groot genoeg voor 6 mensen. Je kan er trouwen maar de wachtrij is ongeveer 2 jaar.
Bij aankomst kregen we eerst anderhalf uur vrije tijd om zelf wat rond te kijken, foto’s te nemen en onze lunch op te eten. We hadden een wandeling gemaakt naar de Canadese waterval, het hoefijzer. Je hebt er namelijk twee, de Amerikaans en de Canadese. Die van Canada is wel veel mooier. Het is echt de moeite, ik vond de watervallen echt super mooi. Het werd dan tijd om op de boot te kruipen. We kregen allemaal een rode poncho, die ons zou beschermen tegen het water. De rit duurde ongeveer 15 minuten. Eerst passeerden we de Amerikaanse waterval. Dit betekent, technisch gezien, dat we de grens met de USA over waren. Nadien gingen we met de boot naar het hoefijzer. We vaarden er echt in, het was echt machtig om te zien hoe het wild het water was. Daar val je niet graag in. Ook kregen we een echte douche, zonder de poncho waren we kleddernat.
Toen de boottocht erop zat, reden we nog naar een van de nieuwste shoppingcentra en kregen daar ook vrije tijd.
Ik vond het een spectaculaire dag, voor herhaling vatbaar 😉 !

 

15/07/2017

Vandaag stond een African Lion Safari op het programma. Best eigenaardig hier in Canada. We zouden normaal gezien vertrekken om 09:30 maar de tweede bus was te laat. Natuurlijk had ik de pech om in de tweede bus te zitten. We vertrokken uiteindelijk om 10:15. Het was een uur rijden maar door het verkeer werd dit al snel anderhalf uur. Bij aankomst hadden we geen tijd meer om vrije tijd te hebben. We sprongen meteen op de safaribus. We reden een groot reservaat binnen waar we eerst werden verwelkomt door lama’s en enkele vogels. Tijdens de rit kregen we ook uitleg over wat er te zien was. We reden verder naar de leeuwen, deze waren eigenlijk best lui. Onze rit duurde ongeveer een uur en we zagen allerlei dieren. Giraffen, zebra’s, neushoorns, struisvogels, apen,… De apen waren heel speels. Ze klommen op de auto’s en reden soms zelf enkele meters mee.
Na onze safaritour kregen we vrije tijd. De groep en ik zijn naar een vogelshow gaan kijken (deze hebben we niet helemaal uitgekeken door de hitte) en daarna ben ik even op een olifant gaan zitten. Je kon er namelijk een ritje op maken.
Het was een kort bezoek maar wel eens leuk om mee te maken

Aangezien we redelijk snel terug waren, ben ik samen met Ana, Arina en Alejandra naar Harbour Front gegaan. We hadden de metro genomen naar Union station en na een korte wandeling kwamen we aan bij het meer. We hadden ons neergezet in een park en genoten wat van de sfeer.

 

de groep van Chinatown

Arina, Lola, mezelf, Natalia

Larissa, mezelf, Arina

De rode poncho’s

Het hoefijzer op de achtergrond

Amerikaanse waterval vandoor, de Canadese vanachter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je echt bent * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.