Reizen

Waiheke Island

17/08/2016

Vandaag ben ik met hetzelfde viertal als van Rangitoto naar Waiheke Island gegaan. Het eiland is verder dan het vorige. Het duurt ongeveer 40 minuten met de ferry. (Rangitoto was 25 minuten). Bij aankomst was het verschil tussen Waiheke en Rangitoto meteen duidelijk. Waiheke is veel groter en is meer bedoeld voor een ‘zon, zee, strand’ uitstap. De helft van dit eiland wordt ook bewoond. Het is eigenlijk gewoon Titirangi in het klein. Er rijden bussen en je hebt er zelfs een cinema. Doordat het eiland zo groot is, is het onmogelijk om het helemaal te ontdekken. We hebben ons dat ook beperkt tot de interessantste helft. Maar zelfs om dit te wandelen zou 7 uur te weinig zijn. Dat is ook waarom we E-bikes hebben gehuurd šŸ™‚ . Het was eerst een kleine zoektocht om de winkel te vinden, maar nadat we de fietsen te pakken hadden, kon het plezier beginnen!

Een kaartje zodat jullie kunnen volgen waarover ik het heb. 😊Ā 943f74_86948a0109234193ba4ca50e01932e50_f07

We begonnen met fietsen op de oranje stip. We zijn vervolgens eerst naar het zuiden gefietst. Met die elektrische fietsen gaat dat nog al vooruit. Het was ook bergaf dus dat ging nog eens dubbel zo snel. De eerste helft van de rit was een beetje eentonig want we fietsten langs een baan. En rarara, de naam van een van de wegen was: Belgium Street! Maar zodra we een mooie uitkijkpost tegenkwamen stopten we er en trokken er massa’s foto’s. Dit is ook waarom we op het einde in tijdsgebrek kwamen, teveel foto stops 😂. Toen we op de roze stip uitkwamen werd het pas echt mooi. We kwamen aan op een groot strand in het stadje Onetangi. We hebben onze fietsen geparkeerd en ons daar buiten neergezet in een cafeetje met een schitterend uitzicht. Ik heb daar een lekkere cola gedronken. (Trouwens, de blikjes zijn hier 355ml groot ipv 333ml zoals bij ons.) Na het gezellige terrasje zijn we verder gefietst naar Palm Beach. Het is de vinden op de kaart waar de zwarte lijn een klein beetje omhoog gaat en uiteindelijk stopt. Ook Pal Beach is heel mooi. Het weer was schitterend en het was er heel rustig, perfect voor wat ontspanning. Dan werd het tijd voor de laatste etappe. Een heel eind omhoog fietsen (niet dat dat een probleem was natuurlijk šŸ˜‰ ). Uiteindelijk kwamen we rond 17:00 terug aan in Oneroa en gaven de fietsen terug.

Nadien hebben we ons gezet in een Italiaans restaurantje. Ik heb daar een lekkere pizza met salami gegeten. Na het eten hebben we naar de zonsondergang gekeken op het eiland, best mooi! Dan werd het tijd om na een lange dag de ferry van 18:40 terug naar Auckland te nemen. Dan nog met de trein en de bus en dan eindelijk thuis. Het was wederom een toffe dag!

IMG_7870

Auckland vanop de ferry

IMG_7833

Mijn fietsje

IMG_7852

Op Palm Beach

IMG_7862

Een van de prachtige uitzichtjes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je echt bent * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.