Reizen

Een kiwi weekend

27/08/2016

Vandaag ben ik samen met Anna en Ben (een kiwi-vriend) naar de Auckland Zoo gegaan. We hadden afgesproken om 11:00 aan de ingang van de zoo. Dit liep voor ons helaas net iets anders. We namen eerst de trein tot in Henderson om van daaruit de bus te nemen naar de zoo. We hadden gezien op de app van de bus dat we de 080 moesten nemen. Die bus bestond inderdaad en we zijn er dus ook opgekropen. Toen we in de bus zaten kwamen we tot de conclusie dat bussen met hetzelfde nummer in twee richtingen kunnen rijden, het hangt gewoon af van aan welke kant van de straat je staat. Wij stonden aan de verkeerde kant en kwamen aan in Westgate. 😂 Van daaruit namen we dan wel de juiste bus en was het ‘nog maar’ een uur tot aan de zoo. We kwamen aan om 12:20. Ocharme Ben, hij was daar wel om 11:00…
Na ons bus avontuur, kon het beestjes avontuur beginnen. We begonnen bij de zebra’s, giraffen en struisvogels. Deze leven samen in een domein. We gingen als snel door naar de iets kleinere beestjes. De stokstaartjes, schildpadden en vogeltjes. Er waren niet zo lang geleden kleine schildpadjes geboren, heel schattig!! Van klein, naar heel groot. We kwamen aan bij de leeuwen en olifanten. Al snel werd het tijd om naar de enige echte Nieuw-Zeelandse kiwi te gaan. Ook hier was het niet toegelaten om foto’s te nemen. De kiwi’s waren heel actief, dat is leuk want dan kun je ze ten minste zien. We hebben ons voor de rest nog heel erg geamuseerd en veel diertjes gezien. Het was heel grappig toen we bij de spinnen aankwamen. Anna is namelijk als de dood voor spinnen. Aangezien we ze niet zagen zitten waren Ben en ik haar heel de tijd aan het plagen dat ze waarschijnlijk ontsnapt zullen zijn. Ook was de Tasmaanse duivel de moeite waard.  Deze werden juist gevoed op het moment dat we aankwamen. Zo schattig!
Dan werd het tijd om naar huis te gaan. Het was een beestige dag.😉

28/08/2016

Vandaag werden Anna en ik uitgenodigd om samen met enkele kiwi’s te gaan zwemmen in Parakai Springs. We kennen de kiwi’s van op de BBQ twee weken geleden. Het zijn echt lieve mensen! We waren met een groepje van 8. Brittany (hebben we ontmoet op de BBQ), haar zus en haar broer, Aby (Ook ontmoet op de BBQ) en haar broer, nog een vriend van bij Brittany in de klas en wij. Het was een kleine twee uur rijden, maar zeker de moeite waard. Ze hebben daar een heel erg warm binnenzwembad, een buitenzwembad en twee glijbanen. De zwembaden zijn natuurlijk verwarmd doordat het niet ver boven natuurlijke, warme bronnen ligt. We hebben ons er erg geamuseerd. Na een twee uur en half zwemmen zijn we terug op weg naar huis vertrokken. Maar dat was niet zonder een stop in een lokale ijsboer. 😋🍦. Je kon zelf je fruit kiezen en dat werd dan gemixt met vanille ijs en dan op een hoorntje geplaatst. Ik had een lekker aardbijen ijsje. Het was ook enorm groot dus ik heb het in de wagen verder moeten opeten.

Ik vond het leuk om dit weekend eens wat kiwi vrienden te maken. Ik voel me wat meer ‘geïntegreerd’ dan 😊.

IMG_8030

Wat een schattig duiveltje

IMG_8046

Voor mijn papa: Een foto op een olifant 😂

IMG_8036

Heel grote ijsjes

IMG_8026

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je echt bent * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.